Mütebbel Mezesi

Mütebbel Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Süslemek için;

  • Ceviz
  • Nar taneleri

Mütebbel Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcan ve biberleri yıkayıp ortalarına çizik atarak (soyması kolay olsun diye) 200 derece evvelce ısıtılılmış fırında 20 dakika civarı közlüyoruz. (arada denetim edin lütfen, fırınların pişirme müddeti değişkenlik gösteriyor)
  2. Fırından çıkınca kabuklarının kolay soyulması için üzerine bir bez örtün. 10 dakika sonra kabuklarını soyun.
  3. Közlenen patlıcanları küçük küçük doğrayın.
  4. Karıştırma kabının içinde yoğurt, tahin, sarımsak, limonsuyu ve tuzu karıştırın.
  5. Doğradığımız patlıcanları yoğurda ekleyip karıştırın.
  6. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ, nar taneleri ve ceviz serpin. Afiyet olsun 😋.

Mütebbel Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli İrmikli Kaşık Maması
Aronya Reçeli
Mangalda Adana Tadında Köfte
Kıymalı Taze Börülce Yemeği
Ekşili Pancar Ve Saklama Yöntemi
Kremalı Kedi Dili Tatlısı
Hdabla | © 2025 |