Mütebbel Mezesi

Mütebbel Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Süslemek için;
- Ceviz
- Nar taneleri
Mütebbel Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcan ve biberleri yıkayıp ortalarına çizik atarak (soyması kolay olsun diye) 200 derece evvelce ısıtılılmış fırında 20 dakika civarı közlüyoruz. (arada denetim edin lütfen, fırınların pişirme müddeti değişkenlik gösteriyor)
- Fırından çıkınca kabuklarının kolay soyulması için üzerine bir bez örtün. 10 dakika sonra kabuklarını soyun.
- Közlenen patlıcanları küçük küçük doğrayın.
- Karıştırma kabının içinde yoğurt, tahin, sarımsak, limonsuyu ve tuzu karıştırın.
- Doğradığımız patlıcanları yoğurda ekleyip karıştırın.
- Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ, nar taneleri ve ceviz serpin. Afiyet olsun 😋.
Mütebbel Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












