Mutebbel
Mutebbel Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane orta uzunluk patlıcan
- 2 yemek kaşığı tahin
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
Üzeri için ;
- Bir tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Mutebbel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları közleyin soğumasını bekleyin.
- Temizleyin tahtada düzgünce ezin.
- Ardından sarımsaklı yoğurt ve tahini koyun ,tuzunu ek edin düzgünce karıştırın .
- Sunum tabağına koyun, üzerine tavada tereyağını eritin, kırmızı toz biberi koyun, mutebelin üzerine gezdirin.
Mutebbel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








