Mutebbel

Mutebbel Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane orta uzunluk patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için ;

  • Bir tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Mutebbel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları közleyin soğumasını bekleyin.
  2. Temizleyin tahtada düzgünce ezin.
  3. Ardından sarımsaklı yoğurt ve tahini koyun ,tuzunu ek edin düzgünce karıştırın .
  4. Sunum tabağına koyun, üzerine tavada tereyağını eritin, kırmızı toz biberi koyun, mutebelin üzerine gezdirin.

Mutebbel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İtalyan Keki
Tavada Bayat Simit Böreği ( Lütfen Simitleri Atmayın Yapın Harika Bir Lezzet)
Glutensiz Limonlu Kurabiye
Süzme Mercimek Çorbası İçimizi Isıtacak Bir Çorba
Çikolatalı Borcam Pastası
Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |