Muska Şekli Pırasa Dolması

Muska Hali Pırasa Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 7 adet pırasanın beyaz sapları
- 1 su bardağı pirinç
- 100 gram kıyma
- 1 büyük uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 kase domates rendesi ( ben kış için hazırladığım sostan kullandım )
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyan karabiber pul biber kekik
- Damak zevkinize nazaran tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Biraz sıvı yağ
- Tuz
- Kaynar su
Muska Hali Pırasa Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle geniş bir kapta tüm dolma içi gereçleri alarak elimizle bir hoş karıştırıyoruz bir kenarda dinlenmeye bırakıyoruz.
- Ocağa tencerenin yarısına gelecek kadar kaynaması için su alıyoruz ,yemek kaşığı boyutunda olan pırasamızı dikine bıçakla kesik atıyoruz ve ocakta kaynayan suya koyuyoruz.
- Biraz yumuşayınca sırasıyla sudan çıkarıyoruz bir tepsi içine sererek iç harcımızdan koyarak muska halinde sarıyoruz.
- Dolmalarımızı yerleştireceğimiz tencerenin tabanına pırasamızdan kalan orta kısımları seriyoruz ve dolmaları yerleştiriyoruz .
- Bir çorba tasında salça ,sıvı yağ ,tuzu çırpıyoruz ,üzerine biraz sıcak su ek ederek dolmaların üzerine döküyoruz ,tekrar üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip bir tabak kapatıyoruz son olarak kısık ateşte pişmesi için ocağa alıyoruz.
- Pişerken ortada denetim edin pirinç markasına nazaran pişme mühleti değişkenlik gösterebilir şayet isterse biraz daha su eği yapabilirsiniz.
- Benim için yaprak sarmasından sonra gelen en hoş sarma denemeyenleriniz varsa çabucak denemenizi tavsiye ederim😋.
Muska Hali Pırasa Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










