Mürdüm Eriği’nden Meyve Suyu Hazırlara Taş Çıkarırr

Mürdüm Eriği’nden Meyve Suyu Hazırlara Taş Çıkarırr Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo mürdüm eriği
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker ( şeker ölçüsü damak zevkinize kalmış)
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3 adet karanfil
  • 1 litre su

Mürdüm Eriği’nden Meyve Suyu Hazırlara Taş Çıkarırr Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Erikleri güzelce yıkayıp ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini içinden çıkarıp ayırıyoruz.
  2. Eriklerin kabuklarını soymaya gerek yok. Kaynayınca kabuklar kendi ayrılacaktır. Çekirdekleri de atmıyoruz.
  3. Şekeri, tarçını, karanfili ve suyu ekleyip karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz.
  4. Kaynamaya başlayınca bir iki taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  5. Soğuyan suyu süzgeç yardımıyla posasından ayırıyoruz. İçilmek için hazırdır. Afiyet olsun.

Mürdüm Eriği’nden Meyve Suyu Hazırlara Taş Çıkarırr Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Klasik 2 Renkli Kek
Havuç Topları
Tuzlu Yoğurt Hatay Usulü Muhteşem Tadı İle Kahvaltılar Bir Başka
Anneanne Pastası
Cheesecake Tadında Frambuazlı Kek
Kakaolu Kek
Hdabla | © 2025 |