Mürdüm Eriği’nden Meyve Suyu Hazırlara Taş Çıkarırr
Mürdüm Eriği’nden Meyve Suyu Hazırlara Taş Çıkarırr Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo mürdüm eriği
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker ( şeker ölçüsü damak zevkinize kalmış)
- 1 adet çubuk tarçın
- 3 adet karanfil
- 1 litre su
Mürdüm Eriği’nden Meyve Suyu Hazırlara Taş Çıkarırr Tanımı Nasıl Yapılır?
- Erikleri güzelce yıkayıp ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini içinden çıkarıp ayırıyoruz.
- Eriklerin kabuklarını soymaya gerek yok. Kaynayınca kabuklar kendi ayrılacaktır. Çekirdekleri de atmıyoruz.
- Şekeri, tarçını, karanfili ve suyu ekleyip karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz.
- Kaynamaya başlayınca bir iki taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan suyu süzgeç yardımıyla posasından ayırıyoruz. İçilmek için hazırdır. Afiyet olsun.
Mürdüm Eriği’nden Meyve Suyu Hazırlara Taş Çıkarırr Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















