Mükemmel İkili Pilav Üstü Tavuk
Mükemmel İkili Pilav Üstü Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 3 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- Tuz
Mükemmel İkili Pilav Üstü Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir bütün tavuğumuzu kesimlere ayıralım akabinde bir hoş yıkayalım.
- Yıkadıktan sonra tenceremize alıp suyunu çekene kadar pişsin.
- Suyunu çekmişse şayet pişmesine daha varsa biraz daha su ekleyip kaynatalım.
- Tavuğumuz kaynadıktan sonra kenara alıp tenceremize yağımızı ekleyip kızarınca tel şehriyeleri ek ediyoruz üzerine tereyağımzı ekleyip şehriyelerimizi kızartıyoruz.
- Şehriyelerimiz kızarmaya bırakıp öbür yandan pirinçimizi yıkıyoruz suyunu süzünce kızaran şehriyelerimizin üstüne pirinçi döküp orta kısık ateşte kavuruyoruz.
- Pilavımız güzelce kavurduktan sonra suyunu ek edip akabinde tuzunu koyup güzelce karıştırıp kapağını kapatıyoruz .
- Pilavın pişmesine yakın suyunu tam çekmemiş olsun ayırdığımız tavuk kesimlerini pilavın üstüne koyup demlemeye bırakıyoruz.
- Ardından sıcak sıcak servis ediyoruz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Mükemmel İkili Pilav Üstü Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












