Mükemmel Çıtır Tavuk Kızartması
Mükemmel Çıtır Tavuk Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 modül tavuk göğsü (500 gr)
- 1 adet yumurta
- 1 fincan un
- 1 fincan süt
- Yarım fincan sıvı yağ
- Yarım şişe maden suyu
Damak zevkinize nazaran;
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Bulamak için;
- Un
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Mükemmel Çıtır Tavuk Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüsleri çok büyük olmayacak biçimde doğranır.
- Derin bir kasede yumurta, un, sıvı yağ, maden suyu, süt konulur güzelce çırpılır.
- Tavuklar içine koyulur karıştırılır üzeri kapatılıp, buzdolabında 2- 3 saat bekletilir.
- Bir tepsiye 3-4 kaşık un koyalım, dolaptan çıkardığımız tavukları bu unun içine atıp, yeterlice bulayalım.
- Derinliği olan bir tavaya sıvı yağ koyalım ve kızdıralım (wok tava tarzı)
- Kızan yağın içersine tavuklarımızı koyalım (ocağın altı çok harlı olmasın)
- Tavuk göğüslerimizi ortada aksi çevirelim nar üzere kızaran tavuk göğüslerimizi servis yapacağımız tabağa alalım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Mükemmel Çıtır Tavuk Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















