Mükemmel Çıtır Tavuk Kızartması

Mükemmel Çıtır Tavuk Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 modül tavuk göğsü (500 gr)
  • 1 adet yumurta
  • 1 fincan un
  • 1 fincan süt
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • Yarım şişe maden suyu

Damak zevkinize nazaran;

  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Bulamak için;

  • Un

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Mükemmel Çıtır Tavuk Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğüsleri çok büyük olmayacak biçimde doğranır.
  2. Derin bir kasede yumurta, un, sıvı yağ, maden suyu, süt konulur güzelce çırpılır.
  3. Tavuklar içine koyulur karıştırılır üzeri kapatılıp, buzdolabında 2- 3 saat bekletilir.
  4. Bir tepsiye 3-4 kaşık un koyalım, dolaptan çıkardığımız tavukları bu unun içine atıp, yeterlice bulayalım.
  5. Derinliği olan bir tavaya sıvı yağ koyalım ve kızdıralım (wok tava tarzı)
  6. Kızan yağın içersine tavuklarımızı koyalım (ocağın altı çok harlı olmasın)
  7. Tavuk göğüslerimizi ortada aksi çevirelim nar üzere kızaran tavuk göğüslerimizi servis yapacağımız tabağa alalım.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Mükemmel Çıtır Tavuk Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı Bomba
Hamsi Sarma
Çikolatalı Fındıklı Kurabiye
Ispanaklı Dilim Börek
Mantar Soslu Tavuk
Çok Pratik Arpa Şehriye Salatası
Hdabla | © 2025 |