Mükemmel Cheesecake (Çatlamayan)

Mükemmel Cheesecake (Çatlamayan) Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 1,5 paket burçak bisküvi
- 70 gr tereyağı (fındık koyarsanız tereyağını 60 gr koyun)
- Varsa 1 çay bardağı ikili kavrulmuş fındık
Kreması için;
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 600 ml labne peyniri (30 dk süzgeçte bekletip fazla suyunun akmasını bekleyin )
- 1 paket %35 yağlı krema
- 1 paket vanilin
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 3/1 çay bardağı limon suyu
- 2 yemek kaşığı silme un
- 3 adet yumurta
Limon sos için;
- 2 adet yumurta
- 3/2 çay bardağı şeker
- 1 büyük limon kabuğu rendesi (ince rendelensin)
- 40 ml limon suyu ( yarım çay bardağından az aşağı)
- 30 ml su
- 30 gr tereyağı
Mükemmel Cheesecake (Çatlamayan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tabanı hazırlıyoruz küçük tepsinin tabanına kalıptan bir tık büyük yağlı kağıt yerleştiriyoruz.
- Kalıbı kağıdın üzerine öylece koyuyoruz .
- Fındığı ve bisküvileri rondodan geçirin bir kaba alıp üzerine erimiş tereyağını ekleyip karıştırıp kalıbın tabanına eşit yayıp bardakla bastırarak düzeltiyoruz sonra dolaba kaldırın.
- Cheesecake için:Karıştırma kabına şeker ve labneyi alıp tel çırpıcıyla karıştırın.
- Krema, limon suyu ve kabuğunu ekleyip çırpıcıyla karıştırın.
- Un ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın, yumurtaları teker teker ekleyerek her birinden sonra yalnızca karısana kadar çırpıcıyla karıştırın.
- Dolapta bekleyen tabanın üzerine dökün kürdanla havasını alıp varsa kabarcıklar düzeltin.
- Derin fırın tepsisinin içine kaynar su koyup üzerine fırın telini yerleştirin cheesecake telin üstüne koyup fırının birinci rafına koyup evvelce ısıtılmış 160 dc fırında 60-65 dk pişirin .
- ortası hafif sallanıyorsa tamamdır.
- Fırını kapatın fırının kapağını açmadan 20 dk bekletin sonra kapak ortasına tahta kaşık sıkıştırıp 20 dakika daha bekletin.
- Sonra kapağını yarım açıp 20 dakika daha bekletip fırından çıkarın.
- Soğuyunca dolaba kaldırın bir gece dolapta dinlensin.
- Ertesi gün limon sosunu döküp vaktiniz varsa bir gün daha bekletip servis edin.
- Limon sos: sosu benmaride pişiriceğiz şeker ve limon kabuğunu cam kaba alın elinizle az ovun limon kabuğu rengini versin .
- Tereyağı hariç kalan malzemeyi cam kaba alın küçük tencereye su koyup cam kaseyi üzerine alın kaseye su değmesin ocakta daima karıştırarak kıvam alana kadar pişirin (10 dk pişiyor)
- Ocaktan alıp tereyağını ekleyin erisin blendirdan geçirin birgün beklemiş cheesecakin üzerine yayın vaktiniz varsa bir gece bekletip servis yapın daha hoş olur.
Not:*Ben çelik ayarlanabilir kalıp kullandım kalıbım kalın çelik olduğu için kenarlarına aliminyum folyo sarmadIm kelepçeli kalıp kullanIrsaniz folyo sarın cheesecakekimizin rengi beyaz olsun.
*Ben kalıbın altına tepsi olarak kelepçeli kalıbın tabanını kullandım burda değerli olan ince ve küçük kalıp kullanmak.
***19 cm kalıpta yaptım 20-21 cm kalıptada olur 24-26 cm yapacaksanız yarım ölçü artırın.
Tüm gereçler oda ısısında olsun
Mükemmel Cheesecake (Çatlamayan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










