Mükemmel Cheesecake (Çatlamayan)

Mükemmel Cheesecake (Çatlamayan) Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 1,5 paket burçak bisküvi
  • 70 gr tereyağı (fındık koyarsanız tereyağını 60 gr koyun)
  • Varsa 1 çay bardağı ikili kavrulmuş fındık

Kreması için;

  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 600 ml labne peyniri (30 dk süzgeçte bekletip fazla suyunun akmasını bekleyin )
  • 1 paket %35 yağlı krema
  • 1 paket vanilin
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 3/1 çay bardağı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı silme un
  • 3 adet yumurta

Limon sos için;

  • 2 adet yumurta
  • 3/2 çay bardağı şeker
  • 1 büyük limon kabuğu rendesi (ince rendelensin)
  • 40 ml limon suyu ( yarım çay bardağından az aşağı)
  • 30 ml su
  • 30 gr tereyağı

Mükemmel Cheesecake (Çatlamayan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tabanı hazırlıyoruz küçük tepsinin tabanına kalıptan bir tık büyük yağlı kağıt yerleştiriyoruz.
  2. Kalıbı kağıdın üzerine öylece koyuyoruz .
  3. Fındığı ve bisküvileri rondodan geçirin bir kaba alıp üzerine erimiş tereyağını ekleyip karıştırıp kalıbın tabanına eşit yayıp bardakla bastırarak düzeltiyoruz sonra dolaba kaldırın.
  4. Cheesecake için:Karıştırma kabına şeker ve labneyi alıp tel çırpıcıyla karıştırın.
  5. Krema, limon suyu ve kabuğunu ekleyip çırpıcıyla karıştırın.
  6. Un ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın, yumurtaları teker teker ekleyerek her birinden sonra yalnızca karısana kadar çırpıcıyla karıştırın.
  7. Dolapta bekleyen tabanın üzerine dökün kürdanla havasını alıp varsa kabarcıklar düzeltin.
  8. Derin fırın tepsisinin içine kaynar su koyup üzerine fırın telini yerleştirin cheesecake telin üstüne koyup fırının birinci rafına koyup evvelce ısıtılmış 160 dc fırında 60-65 dk pişirin .
  9. ortası hafif sallanıyorsa tamamdır.
  10. Fırını kapatın fırının kapağını açmadan 20 dk bekletin sonra kapak ortasına tahta kaşık sıkıştırıp 20 dakika daha bekletin.
  11. Sonra kapağını yarım açıp 20 dakika daha bekletip fırından çıkarın.
  12. Soğuyunca dolaba kaldırın bir gece dolapta dinlensin.
  13. Ertesi gün limon sosunu döküp vaktiniz varsa bir gün daha bekletip servis edin.
  14. Limon sos: sosu benmaride pişiriceğiz şeker ve limon kabuğunu cam kaba alın elinizle az ovun limon kabuğu rengini versin .
  15. Tereyağı hariç kalan malzemeyi cam kaba alın küçük tencereye su koyup cam kaseyi üzerine alın kaseye su değmesin ocakta daima karıştırarak kıvam alana kadar pişirin (10 dk pişiyor)
  16. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin erisin blendirdan geçirin birgün beklemiş cheesecakin üzerine yayın vaktiniz varsa bir gece bekletip servis yapın daha hoş olur.

Not:*Ben çelik ayarlanabilir kalıp kullandım kalıbım kalın çelik olduğu için kenarlarına aliminyum folyo sarmadIm kelepçeli kalıp kullanIrsaniz folyo sarın cheesecakekimizin rengi beyaz olsun.

*Ben kalıbın altına tepsi olarak kelepçeli kalıbın tabanını kullandım burda değerli olan ince ve küçük kalıp kullanmak.

***19 cm kalıpta yaptım 20-21 cm kalıptada olur 24-26 cm yapacaksanız yarım ölçü artırın.

Tüm gereçler oda ısısında olsun

Mükemmel Cheesecake (Çatlamayan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vitamin Deposu Sebze Çorbası
Kabak Sote
Hindistan Cevizli Kurabiye
Patates Köftesi
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet