Muhteşem Soslu Körili Karnabahar

Muhteşem Soslu Körili Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük karnabahar
- 50 gram kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı susam
Üst sosu:
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- Yarın çay bardağı zeytinyağı
Alt sos:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı labne
Muhteşem Soslu Körili Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabahar çiçeklerine ayrılarak 20 dakika haşlanır.
- Haşlandıktan sonra bir bez üstünde 10 dakika bekletilir ve suyu aldırılır.
- Üst sos materyalleri farklı bir kapta karıştırılır.
- Haşlanan karnabaharlar yağlı kâğıt serili fırın tepsisine alınır.
- Su bardağı ile üzerlerine yavaşça bastırılarak ezilir. Su çıkarsa kâğıt havlu ile aldırın.
- Sosu karnabaharların üzerine kaşıkla dökülür.
- Üzerine peynir rendelenir.
- Önceden ısıtılan 200 derece fırında 20 dakika pişirilir.
- Altına yoğurt ve peynir karıştırılarak tabağa yayılır.
- Üzerine karnabaharlar koyulur ve servis edilir.
Muhteşem Soslu Körili Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






