Muhteşem Profiterol Tarifi
Muhteşem Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)
Profiterol kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 1 paket çikolata sosu
Muhteşem Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir tencereye 1 su bardağı su ve 125 gram margarini koyup kaynatıyoruz vetahta kaşıkla karıştırıyoruz. Daha sonra 1 su bardağı un ekleyerek yeterlice karıştırmaya devam ediyoruz. Hamur kıvamına gelince ocaktan alıyoruz ve 10-15 dakika hamurun soğumasını bekliyoruz.
- Hamur dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı teker teker hamura kırıp karıştırıyoruz. Böylelikle yapışkan bir hamur elde etmiş olacağız.
- Hamurları pişirmek için yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak döküyoruz. Evvelden 180 derecede ısıttığımız fırına alıyoruz ve yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Bu sırada profiterol kremasını hazırlıyoruz. Vanilya hariç başka materyalleri bir tencereye koyarak kremayı pişiriyoruz. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırıyoruz. Pişen profiterolü fırından alıp biraz dinlendiriyoruz. Kremayı profiterol hamurlarına dolduruyoruz. Ve soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz. Çikolata sosu yapıp buzdolabına koyuyoruz. Servis edince sosu döküyoruz ve profiterol hazır. Afiyet olsun.
Muhteşem Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








