Muhteşem Kısır Tarifi

Muhteşem Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 yemek kaşığı yağ
- 1 su bardağı kısırlık bulgur
- Yarım su bardağı kaynar su
- Yarım limon
- 4 yaprak marul
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Tuz
- Nar ekşisi
Muhteşem Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı ince ince doğrayalım ve tencereye alalım.
- Üzerine salçayı da ekleyelim ve yağda kavuralım.
- Bulguru da üzerine döküp biraz kavuralım.
- İçerisine tuzunu da atalım biraz.
- Üzerine sıcak suyu da koyalım ve karıştıralım.
- Ocağın altını kapatıp, bulgur soğuyasıya kadar orta ara karıştalım.
- Önemli olan bulgurun tane tane olması. Şayet kuru kalırsa üzerine biraz daha su ekleyebilirsiniz. Ya da çok lapa olursa biraz bulgur ekleyip tane tane olmasını sağlayabiliriz.
- Tüm yeşillikleri küçük küçük doğrayalım.
- Soğuyan bulgura tüm yeşillikleri ekleyelim.
- Limonu sıkalım. Zeytinyağını dökelim. Kimyonu atalım.
- İsteğe nazaran nar ekşisi dökelim.Afiyet olsun.
Muhteşem Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
