Muhlama – Kuymak

Muhlama – Kuymak Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 bardak soğuk su
  • 200 gr kuymaklık peynir
  • Tuz

Muhlama – Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritip mısır ununu ekleyin ve unun kokusu çıkana ve hafif renk değiştirene kadar kavurun.
  2. Suyu ekleyin kaynayıp yoğunlaştığında peyniri ekleyin ve ocağın altını kapatın.
  3. Tuzunu ekleyin peynirler eriyip uzayana kadar karıştırın.
  4. Sıcak sıcak servis edin🤌🏻 afiyet olsun.

Ben @bimturkiye nin binvezir çeçil peynirini kullandım. Çok hoş sünüyo. Mutlaka reklam değil tavsiyedir🌸.

Muhlama – Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Enginar
Panna Cotta
Etli Bulgur Pilavı
Limonlu Cheesecake
Sütlü Brokoli ( 8+ Ay)
Spoonful
Hdabla | © 2025 |