Muhlama – Kuymak
Muhlama – Kuymak Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 bardak soğuk su
- 200 gr kuymaklık peynir
- Tuz
Muhlama – Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritip mısır ununu ekleyin ve unun kokusu çıkana ve hafif renk değiştirene kadar kavurun.
- Suyu ekleyin kaynayıp yoğunlaştığında peyniri ekleyin ve ocağın altını kapatın.
- Tuzunu ekleyin peynirler eriyip uzayana kadar karıştırın.
- Sıcak sıcak servis edin🤌🏻 afiyet olsun.
Ben @bimturkiye nin binvezir çeçil peynirini kullandım. Çok hoş sünüyo. Mutlaka reklam değil tavsiyedir🌸.
Muhlama – Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










