Muhlama

Muhlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı kolot (yoksa lisan peyniri,çeçil yada kaşar peyniri)

Muhlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alalım ,eriyince mısır ununu ekleyelim .
  2. 1-2 çevirelim, unun kokusu çıkınca 1. 5 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştıralım.
  3. Un suyu çekince doğranmış peyniri ekleyelim, ocağı kısalım.
  4. Peynir erimeye başlayınca karıştıralım, tamamı eriyip sünmeye başlayınca muhlamamız hazır.

Muhlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Sütlaç
Leziz Haşlama Tavuk
Kabak Çiçeği Cacığı (Yozgat Usulü)
Pratik Pare (Şeker Parenin En Kolayı)
Hazır Malzemelerde Evde Kolayca İskender Tarifi (Gerçeğini Aratmıyor)
Avokado Ezmesi
Hdabla | © 2024 |