Muhammara

Muhammara Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet köz biber (küçükse 5 te olabilir)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağı galeta unu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Muhammara Tanımı Nasıl Yapılır?
- Közlenmiş biberi, ceviz ve sarımsağı rondoya koyup, çalıştırın.
- Üzerine domates salçası, biber salçası, nar ekşisi, kimyon, karabiber zeytinyağı ve galeta unu ekleyin.
- Salçanızın tuz oranına nazaran tuz eği yapabilirsiniz.
- Ayrıca acı olmasını isterseniz pul biber de ekleyebilirsiniz.
- Rondoyu çalıştırın.
- Muhammarayı tabağa koyun.
- Üzerine zeytinyağı koyarak servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Muhammara Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



