Muhallebili Revani
Muhallebili Revani Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 3 -4 damla limon
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1.5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 limon kabuğu rendesi
Muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket şekerli vanilin
Muhallebili Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbet gereçlerini uygun tencere ile ocağa koyun. 10 dakika kaynayınca kapatıp soğumaya bırakın.
- Keki yapmaya başlayın. Şeker ve yumurtayı uygunca çırpın.
- Önce yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
- Daha sonra irmik, un, kabartma tozu ve şekerli vanilin ekleyip homojen olana kadar karıştırın.
- Hamuru yağlı fırın kabına koyun. 180°’de 25 dakika pişirin.
- Revaninin kekini fırından çıkarın. 5 dakika sonra soğumuş olan şerbeti kekin üstüne dökün.
- Muhallebisi için tüm gereçleri koyup karıştırarak pişirin. Ağırlaşıncaya kadar karıştırın.
- Pişen muhallebiyi revaninin üstüne dökün. Afiyet olsun 😊.
Muhallebili Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






