Muhallebili Revani

Muhallebili Revani Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3 -4 damla limon

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 limon kabuğu rendesi

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket şekerli vanilin

Muhallebili Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbet gereçlerini uygun tencere ile ocağa koyun. 10 dakika kaynayınca kapatıp soğumaya bırakın.
  2. Keki yapmaya başlayın. Şeker ve yumurtayı uygunca çırpın.
  3. Önce yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
  4. Daha sonra irmik, un, kabartma tozu ve şekerli vanilin ekleyip homojen olana kadar karıştırın.
  5. Hamuru yağlı fırın kabına koyun. 180°’de 25 dakika pişirin.
  6. Revaninin kekini fırından çıkarın. 5 dakika sonra soğumuş olan şerbeti kekin üstüne dökün.
  7. Muhallebisi için tüm gereçleri koyup karıştırarak pişirin. Ağırlaşıncaya kadar karıştırın.
  8. Pişen muhallebiyi revaninin üstüne dökün. Afiyet olsun 😊.

Muhallebili Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kışlık Taze Fasulye Konserve
Unsuz Ispanaklı Börek/ Kek
Zeytinyağlı Bamya
Annemin Tarifiyle Pirinç Pilavı
Kışlık Nane Kurutma Yöntemi
Görsöl Şölen Tavuklu Maklube
Hdabla | © 2025 |