Muhallebili Kemalpaşa

Muhallebili Kemalpaşa Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kemalpaşa tatlısı ( hazır paketlerden )

Muhallebisi için ;

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt

Piştikten sonra;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Muhallebili Kemalpaşa Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kemalpaşamızı paketin üstünde yazan tarife nazaran pişiriyoruz. ( tavsiyem kemalpaşa tatlısı çok şu çekiyor o yüzden fazla şu koyarak pişirin )
  2. Kemalpaşamız piştikten sonra bir tabağa alıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Ardından muhallebimizin temel malzemelerimi koyup altı kısık biçimde yavaş yavaş pişiriyoruz
  4. Pişen muhallebiliz göz göz olunca ocaktan alıyoruz.
  5. Sıcak muhallebimizin içine 1 yemek tereyağını ve vanilyayı koyup mikser yardımı ile 5 dk kadar çırpıp pürüzsüz bir kıvam almasını sağlıyoruz.
  6. Kemalpaşamızı serviz tabağımıza 2-3 isterseniz daha az olucak halde hisse ediyoruz ve üstüne sıcak muhallebizimi döküyoruz.
  7. Bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz. Bir gece dolapta dinlenirse çok daha hoş oluyor tadı aceleniz var ise soğuduktan sonra servis edebilirsiniz
  8. Üstünü isterseniz sade bırakın isterseniz mayhoş tatlarla süsleme yapın hangini isterseniz.Afiyet olsun şimdiden deneyen herkese 🙏🌸.

Muhallebili Kemalpaşa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Etsiz Çiğ Köfte
Sebzeli Makarna
Taco
Kavala Kurabiyesi (Videolu)
Limonata
Yoğurtlu Şehriye Salatası
Hdabla | © 2025 |