Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram kadayıf
  • 1 su bardağı ceviz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Muhallebi için;

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kadayıfı için; tereyağını tavada eritelim ve şekeri hafif eritip, sonra kadayıf ve cevizi de ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  2. Muhallebi için; süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp karıştıralım ve ocağa alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Ocağın altını kapatıp vanilin ve tereyağını ekleyip, eriyene kadar karıştırıyoruz.
  3. Muhallebi yapacağımız tavayı yahut borcamı alıp, kadayıfın yarısını tabanına koyup eşit halde yayıyoruz ve muhallebiyi de koyup eşit formda yayıyoruz. En son kalan kadayıfı da üzerine alıp, eşit biçimde yayalım.
  4. Bu halde 2-3 saat dinlendirelim. Dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🙂 🙂 🙂

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy İle Tavuklu Talaş Böreği
Pancarlı Humus
Fırında Etli Biber Dolması
Kumlu Pasta
Kremalı Mantar Yatağında Körili Tavuk Sote
Patetesli Dört Baklagilli Çorba
Hdabla | © 2025 |