Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kadayıf
- 1 su bardağı ceviz
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebi için;
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kadayıfı için; tereyağını tavada eritelim ve şekeri hafif eritip, sonra kadayıf ve cevizi de ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Muhallebi için; süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp karıştıralım ve ocağa alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Ocağın altını kapatıp vanilin ve tereyağını ekleyip, eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Muhallebi yapacağımız tavayı yahut borcamı alıp, kadayıfın yarısını tabanına koyup eşit halde yayıyoruz ve muhallebiyi de koyup eşit formda yayıyoruz. En son kalan kadayıfı da üzerine alıp, eşit biçimde yayalım.
- Bu halde 2-3 saat dinlendirelim. Dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🙂 🙂 🙂
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














