Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebilisi için :
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 paket sade toz kremşanti
Üzeri için :
- Muhallebilik kadayıf
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye toz krem şanti ve şekerli vanilin hariç bütün materyalleri ekleyip karıştırmaya başlıyoruz.
- Kıvam almaya başlayınca kısık ateşte 2-3 dk daha pişiriyoruz ,bu sırada vanilya ekleyerek soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan muhallebiye toz kremşantiyi ekleyip uygunca çırpıyoruz.
- Dikdörtgen borcamımıza kadayıfımızın yarısını ekliyoruz .
- Üzerine muhallebinin tamamını ekleyip yaydıktan sonra geri kalan kadayıfı da üzerine döküyoruz.
- Üzerinin streçliyip buzdolabında en az 2-3 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




