Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebilisi için :

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket sade toz kremşanti

Üzeri için :

  • Muhallebilik kadayıf

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye toz krem şanti ve şekerli vanilin hariç bütün materyalleri ekleyip karıştırmaya başlıyoruz.
  2. Kıvam almaya başlayınca kısık ateşte 2-3 dk daha pişiriyoruz ,bu sırada vanilya ekleyerek soğumaya bırakıyoruz.
  3. Soğuyan muhallebiye toz kremşantiyi ekleyip uygunca çırpıyoruz.
  4. Dikdörtgen borcamımıza kadayıfımızın yarısını ekliyoruz .
  5. Üzerine muhallebinin tamamını ekleyip yaydıktan sonra geri kalan kadayıfı da üzerine döküyoruz.
  6. Üzerinin streçliyip buzdolabında en az 2-3 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıcak Çikolata Soslu Islak Kurabiye
Fit Tiramisu (Fırınsız)
Yapımı Kolay Lezzeti Olay Köstebek Pasta
Baklavalık Yufkadan Börek Tarifi
Patatesli Ispanaklı Omlet (Çocuklarınız Bir Daha İsteyecek)
Yelpaze Baklava
Hdabla | © 2025 |