Muhallebili Kadayıf

Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı iri çekilmiş fındık yahut ceviz
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema
Muhallebili Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kadayıfı küçük küçük doğrayın geniş bir tavaya tereyağını alın eritin, üzerine doğradığınız kadayıfı ve şekeri alarak kısık ateşte rengi dönen kadar kavurun, ocağın altını kapatın. Üzerine iri çekilmiş fındıkları ek ederek karıştırın bir kenarda soğumaya bırakın.
- Muhallebisi için; tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını alın çırpın ocağın altını yakıp pişirmeye alın muhallebi kıvamı alana kadar pişirin ve ocaktan alın.
- Ilıyan muhallebinin üzerine vanilya ve kremayı boşaltıp mikserle 3-4 dakika çırpın.
- Kaselerin tabanına 2 şer yemek kaşığı dolu olacak formda kadayıftan yerleştirin, üzerine muhallebiden dökün ve tekrar kalan kadayıfı eşit halde üzerlerine yayın.
- Soğuması için buzdolabına kaldırın iftardan sonra tatlınız hazır. Afiyet olsun 😋
Not:Ben tatlımı porsiyonluk olacak halde kaselerde yaptım siz dilerseniz dikdörtgen bir borcumda da yapabilirsiniz.
Toplamda 10 kase çıktı sizin kaseleriniz küçük olursa daha çok çıkabilir
Muhallebili Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













