Muhallebili Güllaç

Muhallebili Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 güllaç yaprağı

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin

Güllaçları ıslamak için;

  • 1 litre su
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin

Muhallebili Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nişasta, un ve şekeri bir tencereye alıp karıştırıyoruz.
  2. Ocağa alıp karıştırarak süt ekliyoruz.
  3. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatıp vanilini ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  4. Başka bir tencerede süt, şeker ve vanilini ısıtıyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken nokta sütün kaynar olmamasıdır.
  5. Güllaç yapraklarımızı tepsimize alıp ıslamaya başlıyoruz, 3 katı ısladıktan sonra muhallebimizi yayıyoruz.
  6. Üstüne yeniden güllaç yapraklarımızı ekleyip ıslamaya devam ediyoruz.
  7. Servis kademesinde ise üstüne toz fıstık ekleyip sunuyoruz. Afiyet olsun♥️.

Muhallebili Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şekerpare
Arnavut Ciğeri
Ekmek Üstü Leziz Sağlıklı Tarif
Balık
Köz Dometesli Biberli Enfes Salata Tarifi
Yumurtalı Ev Usulü Çiğ Köfte (1 Kişilik)
Hdabla | © 2025 |