Muhallebili Güllaç

Muhallebili Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 8 güllaç yaprağı
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
Güllaçları ıslamak için;
- 1 litre su
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
Muhallebili Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nişasta, un ve şekeri bir tencereye alıp karıştırıyoruz.
- Ocağa alıp karıştırarak süt ekliyoruz.
- Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatıp vanilini ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Başka bir tencerede süt, şeker ve vanilini ısıtıyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken nokta sütün kaynar olmamasıdır.
- Güllaç yapraklarımızı tepsimize alıp ıslamaya başlıyoruz, 3 katı ısladıktan sonra muhallebimizi yayıyoruz.
- Üstüne yeniden güllaç yapraklarımızı ekleyip ıslamaya devam ediyoruz.
- Servis kademesinde ise üstüne toz fıstık ekleyip sunuyoruz. Afiyet olsun♥️.
Muhallebili Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



