Muhallebili Çikolatalı Kadayıf Tatlısı

Muhallebili Çikolatalı Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için ;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 40 gram bitter ve ya sütlü çikolata
- 1 su bardağı fındık ve ya ceviz parçası(isteğe bağlı)
Kadayıfı için :
- 300 gram çiğ tel kadayıf( kavrulmuş kadayıf da olur)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ceviz (çok parçalanmış olmasın)
Muhallebili Çikolatalı Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kadayıflarımızı elimizde kırıp küçük modüllere ayıralım.
- Sonrasında geniş bir tava alıp tereyağımız eritip üzerine şekeri ilave edelim 2-3 dk karıştıralım.
- Şeker ve tereyağını güzelce karıştırıp üzerine kırdığımız kadayıfları ekleyelim. ! şayet tavanız küçükse şeker ve tereyağı yarıya bölüp 2 adımda da yapabilirsiniz !.
- Eğer kadayıflarımız çiğ ise pembeleşinceye kadar kavuralım. Şayet kadayıflarımız kavrulmuş ise 5-6 dk karıştıralım.
- En son kavrulan kadayıflarımızın içerisine 1 su bardağı cevizimizi ekleyelim ve 2 dk kadar da onu karıştıralım.
- Şimdi sıra geldi muhallebiye,öncelikle tenceremizi alıp içine sütümüzü ve şekerimizi ekleyip güzelce karıştıralım.
- Sonra un,nişasta ve kakaomuzu ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar karıştıralım.
- Muhallebi kaynadıktan sonra çikolatamızı ekleyip içinde eritelim.
- Muhallebinin kıvamı erimiş çikolata üzere olması gerek ve isterseniz içine fındık ya da cevizleri rondodan geçirip atabilirsiniz.
- Borcamımızı alıp en altına kadayıfımızın yarısını her yere eşit gelecek formda dağıtalım.
- Üzerine muhallebimizi her yere eşit halde döküp yayalım ve en son tekrar kalan kadayıflarımızı muhallebimizin üstüne eşit bir formda dökelim.
- Üzerini streç sinema ile kapatıp en az 2 saat dolapta bekletip sonrasında afiyetle tadabilirsiniz, şimdiden olağanüstü görünüyor tatlınız ellerinize sıhhat ;).
Muhallebili Çikolatalı Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

