Muhallebili Borcam Pastası
Muhallebili Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Muhallebi:
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı tereyağı
Islamak için:
- 1 su bardağı süt
Arası için:
- Muz
Muhallebili Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ile şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu ekleyip çırpalım.
- Büyük kare borcamı yağlayıp içine karışımı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında pişirelim. Pişince keki soğumaya bırakalım.
- Muhallebi için uygun bir tencereye sütü, unu, şekeri koyup kaynayana kadar yüksek ateşte devamlı karıştırarak pişirelim. Şayet karıştırılmazsa tabanına fiyat.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp 2-3 dakika kadar yeterlice yoğunlaşana kadar biraz daha pişirelim.
- Ocaktan alınca tereyağı, vanilyayı, kakaoyu ekleyip mikserle çırpalım. Ne kadar çırpılırsa o kadar lezzetli olur.
- Muzu dilimleyelim.
- Keki sütle ıslayalım. Muzları dizelim. Üstünü muhallebiyle kapatalım.
- En az 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazır. 1 gece beklerse daha da yeterli olur. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsunn ♡♡♡.
Muhallebili Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














