Muhallebili Borcam Pastası

Muhallebili Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Muhallebi:

  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı tereyağı

Islamak için:

  • 1 su bardağı süt

Arası için:

  • Muz

Muhallebili Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ile şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu ekleyip çırpalım.
  3. Büyük kare borcamı yağlayıp içine karışımı dökelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180°c fırında pişirelim. Pişince keki soğumaya bırakalım.
  5. Muhallebi için uygun bir tencereye sütü, unu, şekeri koyup kaynayana kadar yüksek ateşte devamlı karıştırarak pişirelim. Şayet karıştırılmazsa tabanına fiyat.
  6. Kaynadıktan sonra altını kısıp 2-3 dakika kadar yeterlice yoğunlaşana kadar biraz daha pişirelim.
  7. Ocaktan alınca tereyağı, vanilyayı, kakaoyu ekleyip mikserle çırpalım. Ne kadar çırpılırsa o kadar lezzetli olur.
  8. Muzu dilimleyelim.
  9. Keki sütle ıslayalım. Muzları dizelim. Üstünü muhallebiyle kapatalım.
  10. En az 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazır. 1 gece beklerse daha da yeterli olur. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsunn ♡♡♡.

Muhallebili Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kalburabastı
Kahve Yanına Pratik Tatlı
Yeşil Mercimekli Yoğurtlu Erişte Salatası
Evde En Basit Şekilde Yumurtalı Basit Sanayi Tostu
Etli Nohut Tarifi
Kaya Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |