Muhallebili Bardak Tatlısı (Kalabalık Gruplar İçin)

Muhallebili Bardak Tatlısı (Kalabalık Kümeler İçin) Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 3 litre süt
  • 3 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı nişasta
  • 3 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı

Ara katman için;

  • 3 paket yulaflı bisküvi yahut istediğiniz bir büsküvi çeşiti

Üzeri için;

  • 3 paket çikolata sosu
  • Süt (paketin ardında yazdığı ölçü)

Süsleme için;

  • Fıstık yahut hindistan cevizi

Muhallebili Bardak Tatlısı (Kalabalık Kümeler İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak muhallebi için vanilya ve margarin hariç öbür materyalleri karıştırıp orta ateşte yoğunlaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  2. Koyulaşan muhallebimize vanilya ve margarini ekleyerek çırpıcı yardımıyla yeterlice karıştıralım.
  3. Muhallebinin biraz ılıması için karıştırarak ılımasını sağlayalım.
  4. Bardakların yarısına kadar muhallebiyi koyalım.
  5. Üzerine güzelce ufaladığımız bisküvilerden birer yemek kaşığı kadar ekleyelim.
  6. Çikolata sosunu paketin gerisinde yazan süt ölçüsünce ekleyip yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
  7. Bardaklardaki bisküvilerin üzerine en son kat olarak çikolata sosunu eşit bir biçimde dökelim.
  8. Soğuyunca üzerine fıstık yahut hindistan cevizi yahut damla çikolata ile süsleyebilirsiniz.
  9. Bardak muhallebimiz soğuduktan sonra tepsiye dizip streçleyip buzdolabında koruma edebilirsiniz. İsterseniz çabucak tüketebilirsiniz.

Muhallebili Bardak Tatlısı (Kalabalık Kümeler İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Yaz Pastası
Kahvaltılık Çörek
Crumble Kek
Çilekli Trileçe
Somer Şef’in Ton Balıklı Makarna Tarifi
Poğaça Tarifi (Yumuşacık Pofuduk)
Hdabla | © 2025 |