Muhallebili Bardak Tatlısı (Kalabalık Gruplar İçin)
Muhallebili Bardak Tatlısı (Kalabalık Kümeler İçin) Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 3 litre süt
- 3 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı nişasta
- 3 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
Ara katman için;
- 3 paket yulaflı bisküvi yahut istediğiniz bir büsküvi çeşiti
Üzeri için;
- 3 paket çikolata sosu
- Süt (paketin ardında yazdığı ölçü)
Süsleme için;
- Fıstık yahut hindistan cevizi
Muhallebili Bardak Tatlısı (Kalabalık Kümeler İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak muhallebi için vanilya ve margarin hariç öbür materyalleri karıştırıp orta ateşte yoğunlaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Koyulaşan muhallebimize vanilya ve margarini ekleyerek çırpıcı yardımıyla yeterlice karıştıralım.
- Muhallebinin biraz ılıması için karıştırarak ılımasını sağlayalım.
- Bardakların yarısına kadar muhallebiyi koyalım.
- Üzerine güzelce ufaladığımız bisküvilerden birer yemek kaşığı kadar ekleyelim.
- Çikolata sosunu paketin gerisinde yazan süt ölçüsünce ekleyip yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
- Bardaklardaki bisküvilerin üzerine en son kat olarak çikolata sosunu eşit bir biçimde dökelim.
- Soğuyunca üzerine fıstık yahut hindistan cevizi yahut damla çikolata ile süsleyebilirsiniz.
- Bardak muhallebimiz soğuduktan sonra tepsiye dizip streçleyip buzdolabında koruma edebilirsiniz. İsterseniz çabucak tüketebilirsiniz.
Muhallebili Bardak Tatlısı (Kalabalık Kümeler İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















