Muhallebili Balkabaklı Pasta

Muhallebili Balkabaklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Bal kabaklı katman için:
- 1 kg bal kabağı
- 1,5 su bardağı süt
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Alt taban için:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 50 gram tereyağ
Üzeri için:
- 1 çay bardağı ceviz içi
Muhallebili Balkabaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabaklara şeker koyup 1 gece bekletilir.
- Ertesi gün kabaklar yumuşayana kadar pişirilir, soğumaya bırakılır.
- Muhallebi için tencereye tereyağ ve vanilya hariç koyulup kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynayınca vanilya ve tereyağı eklenip karıştırılır, soğumaya bırakılır.
- Alt taban için büskivi rondodan geçirilip erimiş tereyağ konulup karıştırılır.
- Kelepçeli kabın alt tabanına bisküvili karışım konulur ve bardak altıyla düzgünce sıkıştırılır.
- Üzerine muhallebi konulur.
- Bal kabakları da rondodan geçirilip üzerine konulur. En az 4 saat dolapta bekletilir.
- Dolaptan çıkınca ceviz içi ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Muhallebili Balkabaklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


