Muhallebili Balkabaklı Pasta

Muhallebili Balkabaklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Bal kabaklı katman için:

  • 1 kg bal kabağı
  • 1,5 su bardağı süt

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Alt taban için:

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 50 gram tereyağ

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı ceviz içi

Muhallebili Balkabaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklara şeker koyup 1 gece bekletilir.
  2. Ertesi gün kabaklar yumuşayana kadar pişirilir, soğumaya bırakılır.
  3. Muhallebi için tencereye tereyağ ve vanilya hariç koyulup kaynayana kadar karıştırılır.
  4. Kaynayınca vanilya ve tereyağı eklenip karıştırılır, soğumaya bırakılır.
  5. Alt taban için büskivi rondodan geçirilip erimiş tereyağ konulup karıştırılır.
  6. Kelepçeli kabın alt tabanına bisküvili karışım konulur ve bardak altıyla düzgünce sıkıştırılır.
  7. Üzerine muhallebi konulur.
  8. Bal kabakları da rondodan geçirilip üzerine konulur. En az 4 saat dolapta bekletilir.
  9. Dolaptan çıkınca ceviz içi ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Muhallebili Balkabaklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şehriyeli Pirinç Pilavı
Nefis Cevizli Kurabiye
Bir Tarifle Hem Ekler Hemde Profiterol
Brokoli Köftesi (Diyete Uygun)
Brokolili Arpa Şehriye Pilavı
Triliçe (Büyük Boy)
Hdabla | © 2025 |