Muhallebili Balkabaklı Pasta

Muhallebili Balkabaklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Bal kabaklı katman için:

  • 1 kg bal kabağı
  • 1,5 su bardağı süt

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Alt taban için:

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 50 gram tereyağ

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı ceviz içi

Muhallebili Balkabaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklara şeker koyup 1 gece bekletilir.
  2. Ertesi gün kabaklar yumuşayana kadar pişirilir, soğumaya bırakılır.
  3. Muhallebi için tencereye tereyağ ve vanilya hariç koyulup kaynayana kadar karıştırılır.
  4. Kaynayınca vanilya ve tereyağı eklenip karıştırılır, soğumaya bırakılır.
  5. Alt taban için büskivi rondodan geçirilip erimiş tereyağ konulup karıştırılır.
  6. Kelepçeli kabın alt tabanına bisküvili karışım konulur ve bardak altıyla düzgünce sıkıştırılır.
  7. Üzerine muhallebi konulur.
  8. Bal kabakları da rondodan geçirilip üzerine konulur. En az 4 saat dolapta bekletilir.
  9. Dolaptan çıkınca ceviz içi ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Muhallebili Balkabaklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Taco Tarzında Lavaş Arası Tavuk
Bol Ekşili Kuru Dolma
Kahvaltılık Zeytin Salatası
Hindistan Cevizli Kurabiye
Kolay Trileçe
Frambuazlı Trileçe Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet