Muhallebili Balkabağı Tatlısı

Muhallebili Balkabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo balkabağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardag un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin yahut tereyağı

Tabanı için;

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 2 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebili Balkabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tabanı için bisküviler rondoda ufaltılır, sonra margarin eritilerek bisküvilerin üzerine dökülür.
  2. Cevizde eklenerek karıştırılır ve yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba alınarak düzleştirilir.
  3. Muhallebisi için margarin ve vanilya hariç başka materyaller karıştırılarak göz göz olana kadar pişirilir ve ocaktan alınır.
  4. Bu sırada margarin ve vanilya da eklenerek karıştırılır.
  5. Kalıba dökülür ve soğumaya bırakılır.
  6. Muhallebi soğurken bu ortada balkabağı şeker ile birlikte suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  7. Püre haline getirilerek kalıba dökülür üzerine ufaltılmış ceviz serpilir.
  8. 1 gece buzdolabında dinlendirildikten sonra kalıptan çıkarılır ve servis edilir. 👌🏼☺️.

Muhallebili Balkabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Mini Bazlama
Lavantalı Ve Limonlu Kek
Fındıklı Nişastalı Tahin Kurabiye
Kabak Mezesi
Patates Püreli Soslu Köfte
Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |