Muhallebili Balkabağı Tatlısı

Muhallebili Balkabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo balkabağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardag un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı margarin yahut tereyağı
Tabanı için;
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 2 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebili Balkabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tabanı için bisküviler rondoda ufaltılır, sonra margarin eritilerek bisküvilerin üzerine dökülür.
- Cevizde eklenerek karıştırılır ve yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba alınarak düzleştirilir.
- Muhallebisi için margarin ve vanilya hariç başka materyaller karıştırılarak göz göz olana kadar pişirilir ve ocaktan alınır.
- Bu sırada margarin ve vanilya da eklenerek karıştırılır.
- Kalıba dökülür ve soğumaya bırakılır.
- Muhallebi soğurken bu ortada balkabağı şeker ile birlikte suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Püre haline getirilerek kalıba dökülür üzerine ufaltılmış ceviz serpilir.
- 1 gece buzdolabında dinlendirildikten sonra kalıptan çıkarılır ve servis edilir. 👌🏼☺️.
Muhallebili Balkabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
