Muhallebi Tatlısı

Muhallebi Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 ekmek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket şeker vanilya

Üzerine;

  • 1 tane muz

Muhallebi Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce muhallebisini yapacağız 1 litre süt bir tencereye alıyoruz. Tencerenin içine 4 yemek kaşığı un, 1 su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı nişasta koyuyoruz.
  2. Tencereyi ocağa koyuyoruz kısık ateşte karıştırarak kaynamasını bekliyoruz kaynayan muhallebimizi 15 dakika soğumaya alıyoruz.
  3. Beklemiş olan muhallebimizi yapacağımız tatlı kaselerine alıyoruz bu halde muhallebimizi yapmış ve bitirmiş oluyoruz.
  4. Bir tencereye 3 su bardağı süt koyuyoruz, 1 su bardağı şeker, 4 yemek kaşığı kakao koyuyoruz iyicene karıştırıyoruz.
  5. Kaynadıktan sonra mesken üretimi pudingimizi dinlenmeye bırakıyoruz 10 dakika sonra içerisine 1 paket şeker valinin koyuyoruz karıştırıyoruz.
  6. Daha evvelden muhallebimizi koyduğumuz tatlı kaselerine meskende yaptığımız pudingimizi koyuyoruz dolapta 2 saat bekleme müddeti var.
  7. İki saatlik sonunda bir tane muzu üzerine dilimleyerek süslüyoruz. İstediğiniz biçimde de süsleyebilirsiniz şimdiden yapacak arkadaşlara 🥰afiyet olsun.

Muhallebi Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pirinç Pilavı (Lezzetli, Tane Tane)
Ispanaklı Cannelloni
Evde Latte Yapımı
Patlıcanlı Yoğurtlu Tahinli Meze
Dereotu Peynirli Poğaça
Kaptandan Lokum Somon Fırında
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet