Muhallebi Tatlısı

Muhallebi Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 litre süt
- 2 su bardağı şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 ekmek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket şeker vanilya
Üzerine;
- 1 tane muz
Muhallebi Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce muhallebisini yapacağız 1 litre süt bir tencereye alıyoruz. Tencerenin içine 4 yemek kaşığı un, 1 su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı nişasta koyuyoruz.
- Tencereyi ocağa koyuyoruz kısık ateşte karıştırarak kaynamasını bekliyoruz kaynayan muhallebimizi 15 dakika soğumaya alıyoruz.
- Beklemiş olan muhallebimizi yapacağımız tatlı kaselerine alıyoruz bu halde muhallebimizi yapmış ve bitirmiş oluyoruz.
- Bir tencereye 3 su bardağı süt koyuyoruz, 1 su bardağı şeker, 4 yemek kaşığı kakao koyuyoruz iyicene karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra mesken üretimi pudingimizi dinlenmeye bırakıyoruz 10 dakika sonra içerisine 1 paket şeker valinin koyuyoruz karıştırıyoruz.
- Daha evvelden muhallebimizi koyduğumuz tatlı kaselerine meskende yaptığımız pudingimizi koyuyoruz dolapta 2 saat bekleme müddeti var.
- İki saatlik sonunda bir tane muzu üzerine dilimleyerek süslüyoruz. İstediğiniz biçimde de süsleyebilirsiniz şimdiden yapacak arkadaşlara 🥰afiyet olsun.
Muhallebi Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

