Muhalebili Kolay Pasta

Muhalebili Kolay Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Muhalebisi için :

  • 1 litre süt
  • 1tane yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un

Süslemek için :

  • Antep fıstığı yada hindistan cevizi
  • 2 paket petibör bisküvi

Muhalebili Kolay Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak süt, şeker, un ,nişasta, yumurta sarısını tencereye koyuyoruz kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  2. Kıvam aldıktan sonra tereyağını ve vanilyayı ekliyoruz ekledikten sonra ocaktan alıyoruz.
  3. Daha sonra iki paket bisküvilerimizi tepsiye diziyoruz, üzerine yapmış olduğumuz muhallebiyi döküyoruz, ikinci kata da tıpkı süreci yapıyoruz .
  4. 3 kat bu biçimde olacak biçimde yapıyoruz.
  5. En son üzerine antep fıstığı yada hindistan cevizi serpiyoruz ve dolaba dinlendirmeye bırakıyoruz afiyet olsun.

Muhalebili Kolay Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Enginar
Lahmacun İçi Nasıl Hazırlanır? (Gaziantep)
Rus Mutfağından Gusinye Lapki (Kaz Ayakları Kurabiyesi)
Üzümlü Muffin
Dünyanın En Kolay Böreği Kırma
Muzlu Muhallebi Tarifi
Hdabla | © 2025 |