Muhacirlerin En Meşhur Soğan Böreği
Muhacirlerin En Meşhur Soğan Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
İçi için;
- 6-7 adet orta uzunluk soğan
- Sıvıyağ
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Muhacirlerin En Meşhur Soğan Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için tüm materyalleri yoğurma kabına alıyoruz ve güzelce yoğuruyoruz.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak hamurumuz.
- Üzerini bezle örtüyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
- Soğanları ay biçiminde doğruyoruz. Tavaya alıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ ekliyoruz ve kapağını kapatıp soğanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Soğanlar piştikten sonra baharatlarını ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru ikiye bölüyoruz.
- Fırın için uygun tepsiyi yağlıyoruz ve hamurun birinci kesimini tepsiye alıyoruz. Elimizle yaydırıyoruz.
- Harcı ortaya döküp yaydırıyoruz.
- Diğer hamuru merdaneyle açıyoruz ve böreğin üst kısmını kapatıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Dilimliyoruz ve susam serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
- Dilimleyip servis tabağına alıyoruz ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Muhacirlerin En Meşhur Soğan Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













