Muhacir Böreği

Muhacir Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 doruklu kase un
  • 2 kase oda sıcaklığında su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Toplamak için un

İçi için;

  • 3 kalıp köy peyniri
  • 500 gr lor peyniri
  • 1/2 (yarım) deste maydanoz
  • 1 kase sıvı yağ içine serpmek için

Üstüne;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta

Muhacir Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru yoğuralım. Biraz un alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. 10 beze yapalım. Biraz unlanmış bir tezgahta pasta tabağı kadar açalım. Üzerlerine sıvı yağ sürüp 15 dakika bekletelim. Ortam sıcak olmalı ki hamur kendini bıraksın. O yüzden kapıları kapatın.
  3. Bir bezde etrafından çeke çeke açalım. Ortasına bir iki yemek kaşığı sıvı yağ damlatalım. Peyniri serpelim.
  4. Bir uçtan saralım sonra da yağlanmış tepsiye dizelim.
  5. Üzerine harcı serpip 200 derece fanlı ayarda üzeri kızarana kadar pişirelim. Büyük bir siyah fırın tepsisi ve küçük bir fırın tepsisi çıkıyor.

Muhacir Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Turta
Labneli Muhallebi
Unsuz Sandviç Ekmeği
Pratik Sebzeli Tavuk Çorbası
Kakao Çizgili Sünger Kek
Çikolata Dolgulu Muffin
Hdabla | © 2024 |