Mücver (Kabak Ve Havuçlu)

Mücver (Kabak Ve Havuçlu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk kabak rendelenmiş
  • 2 adet orta uzunluk havuç rendelenmiş
  • Yarım demet dere otu ince kıyılmış
  • Yarım demet maydanoz ince kıyılmış
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 6 ila 7 Türk kahvesi fincanı un

Mücver (Kabak Ve Havuçlu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri un hariç derin bir kaba alalım yavaş yavaş un koyarak bir çatal yardımıyla karıştıralım.
  2. Unu denetimli ekleyelim kek kıvamından daha katı olacak hamurumuz. Fotoğraftaki üzere olacak.
  3. Daha sonra bir tavaya ayçiçek yağı koyalım 5 çorba kaşığı kızdıralım sıcakken kaşık yardımı ile mücveri dökelim .
  4. Üzerine bastıralım çift tarafı pişirelim. Kısık ateşte pişirelim.
  5. Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz deneyen herkese afiyet olsun.

Mücver (Kabak Ve Havuçlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aşure
Fellah Köfte
Lahmacun Yanı Yeşillik Tabağı
Fındıklı Un Helvası
Tek Tek Hamur Açmaya Gerek Olmadan Çıtır Çıtır Arnavut Böreği
Harika Çökel (Ankara Yemeği)
Hdabla | © 2025 |