Müceddere Pilavı

Müceddere Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça (ben biber salçası kullandım)
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Müceddere Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mercimeği iki su bardağı su ile haşlayalım (mercimekler ne çok pişip ezilsin nede çok canlı kalsın).
  2. Uygun bir tencereye sıvı yağı alalım yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soğanın rengi dönene kadar soteleyelim akabinde tereyağını ekleyip erimesini bekleyelim.
  3. Salçayı ekleyip biraz kavuralım (salçanın çiğ kokusunun çıkması için).
  4. Sonrasında bulguru ve haşlayıp süzdüğümüz mercimeği ekleyelim, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip bir iki dakika kavuralım.
  5. 4 su bardağı sıcak su ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim (su ölçüsü bulgurun çeşidine nazaran farklılık gösterebilir denetimli ekleyin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🤗.

Müceddere Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brokoli Salatası
Hira Tatlısı
Kuru Kayısılı Fit Tatlı
Limonlu Cheescake Tam Ölçülü
Fırında Sütlaç
Bayat Ekmekten Pizza Tadında Börek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet