Müceddere Pilavı

Müceddere Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça (ben biber salçası kullandım)
- 4 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Müceddere Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mercimeği iki su bardağı su ile haşlayalım (mercimekler ne çok pişip ezilsin nede çok canlı kalsın).
- Uygun bir tencereye sıvı yağı alalım yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soğanın rengi dönene kadar soteleyelim akabinde tereyağını ekleyip erimesini bekleyelim.
- Salçayı ekleyip biraz kavuralım (salçanın çiğ kokusunun çıkması için).
- Sonrasında bulguru ve haşlayıp süzdüğümüz mercimeği ekleyelim, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip bir iki dakika kavuralım.
- 4 su bardağı sıcak su ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim (su ölçüsü bulgurun çeşidine nazaran farklılık gösterebilir denetimli ekleyin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🤗.
Müceddere Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





