Müceddere Pilavı

Müceddere Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 adet pırasa
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (domates de olur)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • 3,5-4 su bardağı sıcak su

Üzeri için:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz

Müceddere Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği az canlı kalacak formda haşlıyoruz. Süzüyoruz.
  2. İnce doğradığımız pırasaları zeytinyağında soteliyoruz.
  3. Üzerine salçayı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
  4. Üzerine bulgur,mercimek,baharatları ve tuzu ekleyip biraz daha kavurduktan sonra üzerine sıcak suyu döküp kısık ateşte pişiriyoruz.
  5. Ayrı bir tavada zeytinyağında piyaz doğradığımız soğanları karamelize olana kadar pişiriyoruz.
  6. Pilav biraz dinlendikten sonra servis tabağına alıyoruz.
  7. Üzerine karamelize soğan ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip servis ediyoruz.Afiyet olsun 🤗.

Müceddere Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Oturtma (Ocakta)
Bitter Fındık Kremalı Çatlak Kurabiye
Etli Nohut Yemeği
Bisküvili Pasta
Sakallı Poğaçanın Poğaçası
Makarna Salatası
Hdabla | © 2025 |