Mozaik Pasta

Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket (400gr )eti petibör ikili kavrulmuş bisküvi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 150 gr tereyağ
  • 4-5 yemek kaşığı kakao
  • 1 eti bitter (60 gr )çikolata
  • İsteğe bağlı ceviz yahut fındık (100ml)
  • 1 büyük limon kabuğu (isteğe bağlı çok hoş aroma veriyor)

Üzeri için;

  • 1 paket krema (200ml)
  • 1 paket eti kare bitter çikolata (60 gr)

Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm bisküvileri elinizle kırın çok inceltmeyin( 1 bisküviyi 4 de kısım ) ocak üzerine yayvan bir tencerede tereyağını eritin.
  2. İçine şeker ve sütü ekleyin ılınsın karıştırın .Şeker erisin.
  3. Kakaoyu ekleyin karıştırın.
  4. 1 paket çikolatayı kesimlere ayırarak ekleyin karıştırın çikolata erisin sos hazır.
  5. Bu karışımın içine bisküvileri dökün nazikçe ezmeden karıştıralım sos ile bisküvi buluşsun isteğe nazaran ceviz kırığı ve limon ekleyin ben ekledim tekrar karıştıralım.
  6. Dikdörtgen kek kalıbının içine streç sinema ile kaplayalım, karışımı dökelim .
  7. Karışımı kaşığın karşıtıyla sıkılaştırıp üzerini kapatalım.
  8. Bir gece dondurucuda bekletelim.
  9. Bu biçimde de çok hoş tüketebilirsiniz.
  10. Ben üzerine ganaj yaptım bazen yapmıyorum.
  11. Ganaj için tavaya bir kutu keremayı dökelim.
  12. Kaynama noktasına gelmeden ocağı kapatalım.
  13. Çikolatayı modüllere bölüp içine koyup karıştıralım çabucak eriyor ganajımızı pastanın üzerine dökelim.
  14. Buzdolabında bekletelim, donunca servis yapalım yapacaklara afiyet olsun, kesinlikle kayıt edin çok hoş oluyor.

Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Selmanın Spesiyal Makarna Tarifi
Tüpte Ciğer Kebap
Akordiyon Patates
Yağlama
Mercimekli Ekmek
Bezelyeli Havuçlu Pilav
Hdabla | © 2025 |