Mozaik Pasta
Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket (400gr )eti petibör ikili kavrulmuş bisküvi
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 150 gr tereyağ
- 4-5 yemek kaşığı kakao
- 1 eti bitter (60 gr )çikolata
- İsteğe bağlı ceviz yahut fındık (100ml)
- 1 büyük limon kabuğu (isteğe bağlı çok hoş aroma veriyor)
Üzeri için;
- 1 paket krema (200ml)
- 1 paket eti kare bitter çikolata (60 gr)
Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm bisküvileri elinizle kırın çok inceltmeyin( 1 bisküviyi 4 de kısım ) ocak üzerine yayvan bir tencerede tereyağını eritin.
- İçine şeker ve sütü ekleyin ılınsın karıştırın .Şeker erisin.
- Kakaoyu ekleyin karıştırın.
- 1 paket çikolatayı kesimlere ayırarak ekleyin karıştırın çikolata erisin sos hazır.
- Bu karışımın içine bisküvileri dökün nazikçe ezmeden karıştıralım sos ile bisküvi buluşsun isteğe nazaran ceviz kırığı ve limon ekleyin ben ekledim tekrar karıştıralım.
- Dikdörtgen kek kalıbının içine streç sinema ile kaplayalım, karışımı dökelim .
- Karışımı kaşığın karşıtıyla sıkılaştırıp üzerini kapatalım.
- Bir gece dondurucuda bekletelim.
- Bu biçimde de çok hoş tüketebilirsiniz.
- Ben üzerine ganaj yaptım bazen yapmıyorum.
- Ganaj için tavaya bir kutu keremayı dökelim.
- Kaynama noktasına gelmeden ocağı kapatalım.
- Çikolatayı modüllere bölüp içine koyup karıştıralım çabucak eriyor ganajımızı pastanın üzerine dökelim.
- Buzdolabında bekletelim, donunca servis yapalım yapacaklara afiyet olsun, kesinlikle kayıt edin çok hoş oluyor.
Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








