Mozaik Kurabiye
Mozaik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı (oda ısısında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (4- 4.5 su bardağı)
- 2 tatlı kaşığı kakao
Mozaik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısındaki tereyağı ve pudra şekerini krem kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
- Vanilya ve unu azar azar ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
- Hamuru 2 eşit kesime bölüp bir modülüne kakao ekleyip yeterlice yediriyoruz.
- Kakaolu ve sade hamuru 6 şar modüle bölüp 15 santim uzunluğunda şeritler yapıyoruz.
- Şeritleri üst üste gelecek formda bir sade bir kakaolu yerleştiriyoruz.
- Büyük bir rulo elde ediyoruz.
- Folyo yahut strece serip dikdörtgen biçimi veriyoruz.
- Düzgün kesebilmek için buzdolabına kaldırıp 1 saat dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamuru 1 santim genişliğinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Mozaik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















