Mozaik Kurabiye

Mozaik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı (oda ısısında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (4- 4.5 su bardağı)
  • 2 tatlı kaşığı kakao

Mozaik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısındaki tereyağı ve pudra şekerini krem kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
  2. Vanilya ve unu azar azar ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
  3. Hamuru 2 eşit kesime bölüp bir modülüne kakao ekleyip yeterlice yediriyoruz.
  4. Kakaolu ve sade hamuru 6 şar modüle bölüp 15 santim uzunluğunda şeritler yapıyoruz.
  5. Şeritleri üst üste gelecek formda bir sade bir kakaolu yerleştiriyoruz.
  6. Büyük bir rulo elde ediyoruz.
  7. Folyo yahut strece serip dikdörtgen biçimi veriyoruz.
  8. Düzgün kesebilmek için buzdolabına kaldırıp 1 saat dinlendiriyoruz.
  9. Dinlenen hamuru 1 santim genişliğinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

Mozaik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Cupcake (Bademli)
Nohut Tava
Karnabahar Graten
Açma
Mücver
Su Tatlısı
Hdabla | © 2025 |