Mozaik Kek Tarifi

Mozaik Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • Antep fıstığı
  • 2 paket sütlü çikolata

Mozaik Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritip bir kabın içerisine aktaralım ,kakao ,şeker ,süt hepsini güzelce bir karıştıralım.
  2. Bisküvileri uflayalım lakin çok da ufak olmasın hepsini bu karışımın içerisinde karıştıralım ,iyice her tarafına yedirelim .
  3. Sonra streç sinemanın üzerine yayalım güzelce bir bastırarak yuvarlayalım ,hem alttan hem üstten hem kenarlarında güzelce bastırınca düzgünce bir tepeleme oluyor ,dolaba kaldıralım .
  4. Buzluk kısmında 1 saat dinlendirelim.
  5. 3 sonra çıkarıp dilimleyelim, çikolata sosuna batırıp antepfıstığı da üzerine serpip afiyetle yiyelim.
  6. Dilerseniz buzdolabında saklarsınız konuk gelince çıkarıp 20 dakika bekletince çabucak çözülür aslında afiyetle yersiniz🥰 tanım benden denemek sizden afiyet olsun.

Afiyet olsun 💫.

Mozaik Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Erzurum Ketesi
Sucuklu Kremalı Kalem Makarna
Şekersiz Elmalı Tarçınlı Yulaf Kek
Dürüm Kebabı
Dip Sos Ve Baharatlı Ketçaplı Sos
Kolay Cheesecake
Hdabla | © 2025 |