Mozaik Kek

Mozaik Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 125 gram tereyağı
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 tepeleme tatlı kaşığı kakao (sade istenirse kakao eklenmez)
Mozaik Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları çırpalım.
- Şeker ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Ilımış tereyağı, zeytinyağı ve yoğurdu ekleyip karıştıralım.
- Unu eleyip kabartma tozunu da koyalım ve tekrar çırpalım.
- Yağladığımız kalıba dökelim.
- Biraz hamurumuz kalsın.
- Ona da kakao ekleyip yeterlice karıştıralım.
- Kalıbımızın üzerine kalan kakaolu hamuru da dökerek fırına verelim.
- 170 derecede 40-45 dakika hiç açmadan pişirelim.Sağlıkla tüketelim.
Mozaik Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


