Mozaik Kek

Mozaik Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 125 gram tereyağı
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 tepeleme tatlı kaşığı kakao (sade istenirse kakao eklenmez)

Mozaik Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki yumurtaları çırpalım.
  2. Şeker ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  3. Ilımış tereyağı, zeytinyağı ve yoğurdu ekleyip karıştıralım.
  4. Unu eleyip kabartma tozunu da koyalım ve tekrar çırpalım.
  5. Yağladığımız kalıba dökelim.
  6. Biraz hamurumuz kalsın.
  7. Ona da kakao ekleyip yeterlice karıştıralım.
  8. Kalıbımızın üzerine kalan kakaolu hamuru da dökerek fırına verelim.
  9. 170 derecede 40-45 dakika hiç açmadan pişirelim.Sağlıkla tüketelim.

Mozaik Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Köfte
Az Malzemeli Humus
Terbiyeli Semizotu Çorbası (Elinize Her Geçtiğinde Yapacaksınız O Kadar Lezzetli)
Portakallı Kek
Kivili Pasta
Kaşarlı Lokma (Pişi)
Hdabla | © 2024 |