Morayla Cheesecake
Morayla Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Cheesecake kreması için;
- 4 adet yumurta
- 600 gram labne peynir
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kutu sıvı krema yahut tutulmuş yoğurt
- 1 paket vanilin
- 5 kaşık un
Tabanı için;
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı fındık
Sosu için;
- 300 gram mora (böğürtlen)
- 7 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı su (nişastayı eritmek için)
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 paket vanilin
- 300 gram mora (böğürtlen)
- 7 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı su (nişastayı eritmek için)
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 paket vanilin
Üzerinin sosu için;
- 300 gram mora (böğürtlen)
- 7 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı su (nişastayı eritmek için)
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 paket vanilin
Morayla Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Burçak bisküvileri ve fındıkları robottan geçirip derin bir kaba alıyoruz, akabinde tereyağını eriterek üzerine koyup yeterlice karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kabın alt kısmına pişirme kağıdı ekliyoruz, akabinde tereyağlı bisküvileri tabana iyicene bastırarak koyuyoruz ve tabanı buzdolabına dinlenmeye alıyoruz.
- Labneyi şekerle yeterlice karıştırıyoruz üzerine kremayı ekliyoruz ve sonra tek tek yumurtaları koyarak ve unu en sonda vanilin ekleyerek kremayı hazır hale getiriyoruz.
- Ardından dolaptaki bisküviyi çıkarıp üzerine kremayı ekleyerek evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye veriyoruz üzeri hafif pembemsi olunca fırından çıkarıyoruz.
- Sosunu yapmak için böğürtlenleri tencereye alıp, üzerine suya ekliyoruz, şekeri koyuyoruz akabinde nişastayı sulandırıp sosun içine ekleyerek düzgünce pişiriyoruz kıvamına gelince tencerenin altına kapatıyoruz.
- Son olarak sosu cheesecake ekleyip, bir gün dolapta dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Morayla Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







