Mor Lahana Turşusu

Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk mor lahana
- 1 küçük çay bardağında bir parmak eksik üzüm sirkesi
- 1 küçük uzunluk limonun suyu
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2-3 diş sarımsak
Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mor lahanayı ortadan ikiye keselim ince ince kıyalım yıkayalım, lahananın sert taraflarını koymayalım bir derin kaba lahanayı alalım. Üzerine limon suyu tuzu sirkeyi dökelim elimizle 5 dk ovalım.
- Sonra cam kavanoza bir ölçü koyalım ortasına diş soyduğumuz sarımsakları koyalım kalan lahanayı yeniden kavanoza dolduralım.
- Kapta kalan lahananın suyunuda koyalım kavanozun üzerine iki üç parmak boşluğuda içme tatlı suyu dolduralım yeni bir kapak ile sıkıca kapatalım alt üst edelim yeniden düzeltelim.
- Serin bir yerde yahut buzdolabında saklayabilirsiniz üç gün sonra tursuyu tüketebilirsiniz afiyet olsun.
Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


