Mor Lahana Turşusu

Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük uzunluk mor halana
  • 2 su bardağı sirke
  • 2 baş sarımsak
  • Kaya tuzu

Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce lahanalarımızı bir gece evvelden doğrayalım.
  2. Ağzına kadar sirkeli suda 1 gece bekletelim.
  3. Ertesi gün lahanalarımızı uygunca ezelim.
  4. Kavanoz alalım.
  5. Bir kısmını kavanoza doldurup ortasına sarımsak bırakalım.
  6. Sonra tekrar lahana ile doldurup ortasına sarımsak bırakalım.
  7. En üste sarımsak bırakalım.
  8. Kaya tuzunu suda karıştırıp üzerine dökelim.
  9. 2 su bardağı sirkeyi kavanoza boşaltalım.
  10. Kavanozun kalan kısmını suyla doldurup ağzını güzelce kapatalım.
  11. Ortalama 20-25 gün sonra lahana turşumuz hazır. 👍👍👍👍.

Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaf Mantısı (Şipşak Diyete Uygun Lezzet)
Maş Fasulyeli Salata
Kaşarlı Sucuklu Pide
Limonlu Cupcake Muffin
Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Ganajlı)
İncirli Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet