Mor Lahana Turşusu

Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük uzunluk mor halana
  • 2 su bardağı sirke
  • 2 baş sarımsak
  • Kaya tuzu

Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce lahanalarımızı bir gece evvelden doğrayalım.
  2. Ağzına kadar sirkeli suda 1 gece bekletelim.
  3. Ertesi gün lahanalarımızı uygunca ezelim.
  4. Kavanoz alalım.
  5. Bir kısmını kavanoza doldurup ortasına sarımsak bırakalım.
  6. Sonra tekrar lahana ile doldurup ortasına sarımsak bırakalım.
  7. En üste sarımsak bırakalım.
  8. Kaya tuzunu suda karıştırıp üzerine dökelim.
  9. 2 su bardağı sirkeyi kavanoza boşaltalım.
  10. Kavanozun kalan kısmını suyla doldurup ağzını güzelce kapatalım.
  11. Ortalama 20-25 gün sonra lahana turşumuz hazır. 👍👍👍👍.

Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biber Dolması
Pratik Kısır
Taco Birria (Meksikan Tarifi )
Çiçek Tatlı
Kremalı Brokoli Çorbası
Tavuk Tantuni
Hdabla | © 2025 |