Mor Lahana Turşusu

Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet mor (kırmızı) lahana
- 1 su bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahanayı evvel ikiye sonra tekrar ikiye bölelim ince ince doğrayalım.
- Kaba alalım, tuzun yarısını ve limon tuzunu ekleyelim.
- Kalan yarım lahanayı da doğrayıp üzerine ekleyelim ,yeniden tuzu ek edip harmanlayalım 10 dk bekletelim.
- Daha sonra üzerine sirke ve limon suyunu ek edip 10/15 dk yoğuralım.
- 1 saat buzdolabında bekletelim daha sonra kavanozlara sıkıca boşluk kalmayacak formda dolduralım.
- Üzerine sıvı yağ gezdirip kapattığını sıkıca kapatıp buzdolabında koruma edelim.
Videoda tük ayrıntılar mevcuttur afiyet olsun.

Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



