Mor Havuçlu Atom

Mor Havuçlu Atom Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram mor havuç
  • 2 adet elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 paket petibör bisküvi
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzerini kaplamak için;

  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi

Mor Havuçlu Atom Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mor havuçları soyalım ve rendeleyelim. Elmaları rendeleyelim. Havuç ve elma rendesini bir tavaya alalım üzerine şeker, tarçın, zencefili ek edip orta ateşte yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Pişen havuçlarımızı blendırdan tam ezilmeyecek halde az çekelim. Üzerine tereyağı ezilmiş bisküvi ve cevizlerimizi ekleyelim karıştıralım.
  3. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak biçim verelim ve hindistan cevizine bulayıp servis edelim. Buzdolabında koruma edelim. Afiyet olsun.

Mor Havuçlu Atom Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Patlıcan Musakka
Mantarlı Menemen
Yılbaşı Menüsü
Lokum Gibi Enfes Soslu Antrikot
Nefis Soslu Patates Salatası
Sebzeli Tavuk Yemeği
Hdabla | © 2025 |