Mor Havuçlu Atom
Mor Havuçlu Atom Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram mor havuç
- 2 adet elma
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 paket petibör bisküvi
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzerini kaplamak için;
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
Mor Havuçlu Atom Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mor havuçları soyalım ve rendeleyelim. Elmaları rendeleyelim. Havuç ve elma rendesini bir tavaya alalım üzerine şeker, tarçın, zencefili ek edip orta ateşte yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen havuçlarımızı blendırdan tam ezilmeyecek halde az çekelim. Üzerine tereyağı ezilmiş bisküvi ve cevizlerimizi ekleyelim karıştıralım.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlak biçim verelim ve hindistan cevizine bulayıp servis edelim. Buzdolabında koruma edelim. Afiyet olsun.
Mor Havuçlu Atom Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











