Moğol Usulü Et Mongolian Beef

Moğol Tarzı Et Mongolian Beef Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı + 2 yemek kaşığı sıvı yağ (ayrılmış)
  • ½ çay kaşığı taze zencefil (ince doğranmış)
  • 4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • ½ su bardağı az tuzlu soya sosu
  • ¼ su bardağı su
  • ½ su bardağı esmer şeker (sıkıştırılmış)
  • 450 gram biftek (ince dilimlenmiş)
  • ⅓ su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı brokoli (küçük kesimlere ayrılmış)
  • 2 kısım yeşil soğan (doğranmış)

Moğol Yöntemi Et Mongolian Beef Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti mısır nişastasına bulayın, fazlasını silkeleyin.
  2. Tavada 2 tatlı kaşığı yağı ısıtın. Zencefil ve sarımsağı ekleyin, 1 dakika kavurun.
  3. Soya sosu, su ve şekeri ekleyip 3–5 dakika kaynatın. Kenara alın.
  4. Ayrı tavada 1 yemek kaşığı yağı ısıtıp eti 2 dakika kızartın.
  5. Brokoliyi buharda yavaşça yumuşayana kadar 3–4 dakika haşlayın (fazla yumuşamasın).
  6. Et ve sosu tavaya geri alın, üzerine brokoliyi ekleyin. Orta ateşte ısıtın, güzelce karıştırın.
  7. Ocaktan alıp yeşil soğan serpiştirin. Sıcak pilavla servis edin.

Moğol Metodu Et Mongolian Beef Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Leblebili Kurabiye
Çörek (Pizza Tadında )
Obaruşa
3 Renk Tatlı
Vanilyalı Türk Kahvesi
Erikli Pasta
Hdabla | © 2025 |