Moğol Usulü Et Mongolian Beef
Moğol Tarzı Et Mongolian Beef Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tatlı kaşığı + 2 yemek kaşığı sıvı yağ (ayrılmış)
- ½ çay kaşığı taze zencefil (ince doğranmış)
- 4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- ½ su bardağı az tuzlu soya sosu
- ¼ su bardağı su
- ½ su bardağı esmer şeker (sıkıştırılmış)
- 450 gram biftek (ince dilimlenmiş)
- ⅓ su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı brokoli (küçük kesimlere ayrılmış)
- 2 kısım yeşil soğan (doğranmış)
Moğol Yöntemi Et Mongolian Beef Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti mısır nişastasına bulayın, fazlasını silkeleyin.
- Tavada 2 tatlı kaşığı yağı ısıtın. Zencefil ve sarımsağı ekleyin, 1 dakika kavurun.
- Soya sosu, su ve şekeri ekleyip 3–5 dakika kaynatın. Kenara alın.
- Ayrı tavada 1 yemek kaşığı yağı ısıtıp eti 2 dakika kızartın.
- Brokoliyi buharda yavaşça yumuşayana kadar 3–4 dakika haşlayın (fazla yumuşamasın).
- Et ve sosu tavaya geri alın, üzerine brokoliyi ekleyin. Orta ateşte ısıtın, güzelce karıştırın.
- Ocaktan alıp yeşil soğan serpiştirin. Sıcak pilavla servis edin.
Moğol Metodu Et Mongolian Beef Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








