Misket Köfteli Bezelye Yemeği
Misket Köfteli Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr bezelye
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tatlı biber salçası
- Göz kararı tuz
- 2 adet havuç
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Köfte için gereçler;
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı kısırlık bulgur
- 1 çay kaşığı tuz
Misket Köfteli Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köfte için yazılan gereçlerimizi bir kapta güzelce karıştırıp misket köftelerimizi hazırlıyoruz.
- Tencereye tereyağını ve zeytin yağını koyalım.
- İnce doğradığımız soğanlarımızı güzelce kavuralım.
- Soğan pembeleşince domates salçası ve biber salçasını ek edip güzelce kavuralım.
- Daha sonra havuçları ve bezelyeleri koyup bir müddet bu biçimde kavuralım.
- Güzelce kavurduktan sonra sıcak su ek edip orta ateşte yemeğin kaynamasını bekleyelim.
- Yemek kaynamaya başlayınca patatesleri ve köfteleri ek edip tencerenin kapağını kapatıp ,ocağın orta gözünde kısık ateşte yemeğimizi pişmeye bırakalım. Şimdiden afiyet olsun.
Misket Köfteli Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









