Mısırlı Bezelyeli Pirinç Pilavı

Mısırlı Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı donmuş mısır
  • Tereyağı
  • Su
  • 1 çay kaşığı tuz

Mısırlı Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bezelyeleri haslayın, daha sonra haşlanan bezelyenin içine donmuş mısırları ek edin.
  2. Arpa şehriyeyi sıvı yağ ile güzelce kavur hafif rengi değişene kadar sonra ıslattığımız pirinçi ekleyin, ikisini harmanlayın kavurun suyunu ek et ve kapağını kapatın.
  3. Pişmesini denetim edin, biraz suyunu çekince mısır ve bezelyeyi ekleyin, 1 sefer ezmeden karıştırın.
  4. Üzerine bir kaç çay kaşığı tereyağı koyun, küçük küçük bez yahut kağıt havlu ile üzerini örtün, kapağını kapat dinlendirin.
  5. Suyunu ve nemini çektikten sonra ezmeden karıştırın ve servis edin afiyet olsun.

Mısırlı Bezelyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Tahinli Kek
Hızlı Balon Ekmek
Banana Bread
Kfc Çıtır Tavuklar
Mojito
Patates Salatası
Hdabla | © 2025 |