Mısır Gevrekli Kurabiye

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin ve tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 5-5,5 su bardağı un (kontrollü)

Üzeri için;

  • Kahvaltılık çikolata
  • 2 su bardağı mısır gevreği

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısındaki tüm sıvı materyaller yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
  2. Daha sonra katılar pudra şekeri, nişasta, un, vanilya, kabartma tozu sırası ile ek edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Hamurumuzu yarım saat dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde kesimler yuvarlayalım. 180 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  4. Fırından çıkıp ılıyan kurabiyeleri evvel çikolataya sonra ezilmiş mısır gevreğine bulayıp dolaba kaldıralım. Çikolata soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun deneyeceklere! 🤗🤩😋.

Not:Dilerseniz eksiksiz çikolataya daldırın, dilerseniz kaşıkla yalnızca üzerine dökün. İki görselde mevcut kaydırmalı postta.

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hatay Usulü Zeytin Kavurması
Cream Puff
Orman Meyveli Cheescake (Çatlamayan Tam Kıvamında)
Kedidili Pasta
Kağıt Bardakta Mini Cheesecake
Diyet Keki (Sağlıklı)
Hdabla | © 2025 |