Mısır Gevrekli Kurabiye

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin (oda sıcaklığında yumuşak)
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 su bardağı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un ( yaklaşık 2 su bardağı)
Üzeri için ;
- 400 gram kahvaltılık çikolata
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Mısır gevreği
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, margarin, pudra şekeri ve sıvı yağı güzelce yoğuralım.
- Ardından kabartma tozu ve nişastayı da ekleyip yoğuralım.
- Kulak göğsü kıvamına gelene kadar ele çok yapışmayana kadar unu denetimli ekleyelim.
- Hamurumuza istediğimiz hali verelim.
- 170 ° ısıtılmış fırında denetimli 20-25 dk pişirelim çok pembeleşmeyecek beyaz kalacak.
- Pişen kurabiyelerimizi soğumaya bırakalım.
- Kahvaltılık çikolata ve sıvı yağı benmari yordamı eritelim.
- Mısır gevreklerini ister elinizle ufalayıp ister rondodan çok toz olmayacak biçimde çekelim.
- Soğuyan kurabiyelerimizi evvel çikolataya sonra mısır gevreğine bulayalım.
- 1 saat dolapta dinlendikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 🌹
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



