Mısır Gevrekli Kurabiye

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 su bardağı nişasta
- 3 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Üzeri için;
- 3-4 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı mısır gevreği
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün gereçleri bir kabın içerisine alarak güzelce karıştıralım.
- Daha sonra yavaş yavaş unu ek edelim ,hamurumuz yumuşak olacak daha sonrasında ceviz büyüklüğünde kesimler alarak elimizde yuvarlayalım .
- Fırın tepsimize dizelim .
- 180° fırında alt üst ayarda pişirelim.
- Kurabiyelerimiz kızarmayacaktır altı hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Piştiğinden emin olduğunuzda fırından alalım ,daha sonra pişen kurabiyelerimizi soğumaya bırakalım.
- Üzeri için sıvı yağın içerisine çikolatayı karıştırıp ocakta kısık ateşte eritelim.
- Çikolata eridikten sonra ocaktan alalım.
- Kurabiyelerimizi tek tek alarak heryerini birinci evvel çikolataya bulayıp daha sonra mısır gevreğine bulayalım.
- Bütün kurabiyelere tıpkı süreci yaptıktan sonra kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun.
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
