Mısır Ekmeği ( Yumuşacık )

Mısır Ekmeği ( Yumuşacık ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam şeker
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı köri

Mısır Ekmeği ( Yumuşacık ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri ( mısır unu, un, su, sıvı yağ, süt, su, yumurta, kabartma tozu, tuz, şeker ve köriyi karıştırıp bir borcama koyalım.
  2. 40 dakika 180 derecede pişirelim.

Köri büsbütün deneyseldi 🙂 rengi daha sarı yapmak ismine kullandım.

Tadında rastgele bir köri yahut baharat hissetmedim bu tanımda.

Pufuduk ve lezzetli bir mısır ekmeği oluyor afiyet olsun 🌸.

Mısır Ekmeği ( Yumuşacık ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pideli Ciğer
Glutensiz Makarna Suyuna Et Suyu Çorba
Kedi Dili Tatlı
Yaz Sıcaklarına Birebir Tek Kişilik Dondurmalı İrmik Helvası
Kahvaltılık Salçalı Ekmek
Tarçınlı Havuçlu Kek
Hdabla | © 2025 |