Mısır Ekmeği ( Yumuşacık )
Mısır Ekmeği ( Yumuşacık ) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam şeker
- Tuz
- 1 çay kaşığı köri
Mısır Ekmeği ( Yumuşacık ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri ( mısır unu, un, su, sıvı yağ, süt, su, yumurta, kabartma tozu, tuz, şeker ve köriyi karıştırıp bir borcama koyalım.
- 40 dakika 180 derecede pişirelim.
Köri büsbütün deneyseldi 🙂 rengi daha sarı yapmak ismine kullandım.
Tadında rastgele bir köri yahut baharat hissetmedim bu tanımda.
Pufuduk ve lezzetli bir mısır ekmeği oluyor afiyet olsun 🌸.
Mısır Ekmeği ( Yumuşacık ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







