Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 8 su bardağı mısır unu (kullanılan mısır ununun çeşidine ve markasına nazaran ölçü biraz değişebilir)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (yaklaşık 50–60 ml)
  • Damak zevkine nazaran tuz
  • 1 paket kabartma tozu (10–15 gram)
  • Kaynar su (yavaş yavaş eklenir)

Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mısır ununu geniş bir karıştırma kabına alın.
  2. Yumurta, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
  3. Kaynar suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Kıvamlı ve pürüzsüz bir hamur elde etmelisiniz. 💡 ipucu: mısır unu sıvıyı çok süratli çeker.
  4. Karışımı hazırladıktan sonra üstüne biraz daha sıcak su gezdiriyorum; böylelikle fırında kurumasını engellemiş oluyorum.
  5. Tüm gereçleri uygunca karıştırın ve homojen bir hamur elde edin.
  6. Karışımı yuvarlak bir fırın kabına dökün ve kapağını kapatın (kapağınız yoksa alüminyum folyo da kullanabilirsiniz).
  7. Önceden ısıtılmış 200°c (390°f) fırında 1. 5 saat kadar pişirin. 🔍 not: ben biraz daha erken çıkardım lakin tam 1. 5 saat pişirmek, içinin güzelce pişmesi ve hoş bir altın rengi alması açısından ülküdür.
  8. Fırından çıktıktan sonra ekmeği biraz soğumaya bırakın, akabinde dilimleyerek servis yapın.

Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıbrıs Tatlısı
Patlıcan Yatağında Atom Tarifi
Rulo Milföy Pizzalar
Çemen (Kahvaltıya 5 Dakikada Şahane Bir Lezzet)
Ispanaklı Bebek Krep +7
Mini Pizza
Hdabla | © 2025 |