Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı un
  • 1.5 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığı ucuyla zerdeçal ( isteğe bağlı)

Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına yumurta, sıvı yağ, tuz, şeker ve yoğurdu alalım. Mikserle güzelce çırpalım.
  2. Sonra kabartma tozu, un ve mısır ununu ekleyelim. Zerdeçal da daha sarı olsun diye ben biraz ekledim bu etapta.
  3. Hamurumuzu tekrar güzelce çırpalım hamuru yağlanmış baton kek kalıbımıza döküp üzerini düzeltelim.
  4. İsterseniz yağlı kağıt serip o denli harcı dökebilirsiniz.Yapışmama garantisi olur öylece.
  5. Ekmeğimizi birinci 10 dakika evvelce 200 derece fırında daha sonra 180 derece fırında 40 dakika pişirelim.
  6. Mısır ekmeğimiz hazır, deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun. 🌽🌽🌽🌽.

Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Bayat Ekmekten Pratik Börek (Videolu)
Islama Köfte
Enginar Salatası
Semizotu Turşusu
Dereotlu, Tereyağlı Poğaça
Hdabla | © 2025 |