Mısır Ekmeği
Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı un
- 1.5 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal ( isteğe bağlı)
Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurta, sıvı yağ, tuz, şeker ve yoğurdu alalım. Mikserle güzelce çırpalım.
- Sonra kabartma tozu, un ve mısır ununu ekleyelim. Zerdeçal da daha sarı olsun diye ben biraz ekledim bu etapta.
- Hamurumuzu tekrar güzelce çırpalım hamuru yağlanmış baton kek kalıbımıza döküp üzerini düzeltelim.
- İsterseniz yağlı kağıt serip o denli harcı dökebilirsiniz.Yapışmama garantisi olur öylece.
- Ekmeğimizi birinci 10 dakika evvelce 200 derece fırında daha sonra 180 derece fırında 40 dakika pişirelim.
- Mısır ekmeğimiz hazır, deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun. 🌽🌽🌽🌽.
Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








