Mısır Çorbası

Mısır Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber

Mısır Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Konserve mısırın suyunu süzün.
  2. Derin bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı koyun tereyağı eriyince unu ekleyip iki dakika kavurun sonra sütü ekleyip, bir dakika karıştırın sonra tavuk suyunu ekleyip, kaynayana kadar ortada bir karıştırın.
  3. Su kaynayınca mısır tuz karabiber ve pulbiberi ekleyip, karıştırın iki dakika daha kaynatın. Akabinde çorbanız servise hazırdır. Afiyet olsun.

Mısır Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Dereotlu Peynirli Poğaça
Bol Sebzeli Ispanak Yemeği
Islak mı Islak Kek
Limonlu Çikolatalı Kurabiye
Fırında Çıtır Kabak
Damak Çatlatan Tahinli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |